Operadíva is lesz Balázs Fecó fellépői között

Operadíva is lesz Balázs Fecó fellépői között

Tokody Ilona Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő meglepetés vendégként lép fel pénteken a Papp László Sportarénában Balázs Fecó koncertjén. Fecó büszke rá, hogy a világhírű énekesnő elfogadta meghívását.

"Fecó szinte évtizedek óta a barátom, az első perctől kezdve szeretem a számait. Kölcsönösen tiszteljük egymást, és nagyon szurkolok neki, hogy a nagyszabású koncertje jól sikerüljön. A könnyűzene is közel áll hozzám, szívesen hallgatom a magyar és a külföldi együtteseket" - mondta Tokody Ilona. "Ha már meglepetés vendégként felfedték a nevem, legalább a szám maradjon titokban, amit majd éneklek. Annyit elárulhatok, hogy duett lesz Fecóval. Különben operettet is sokat énekeltem az opera mellett, amit sokan tévesen a könnyű műfajba sorolnak."

Forrás: Blikk.hu

Hozzászólások

Kedves Fecó!
Kerestem, hogy mily módon tudnám eljuttatni hozzád a véleményemet az okt.21-ei koncertedről, bízom benne, hogy most sikerül.:)
Mindenek előtt szeretném a tudtodra adni, hogy imádom a dalaidat, ezért is mentem el barátnőmmel a koncertedre.
Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy csalódás volt. Nagyon nehezen "mondom" ezt ki, mert te szíved, lelked beletetted abba az estébe, látszott, hogy rengeteget dolgoztál, inkább a szervezőket és a hangtechnikusokat okolom a sikertelenségért, legalább is számomra, de a körülöttem lévők többségének is ez volt a véleménye.
Én azokat a dalokat vártam tőled, olyan módon, ahogy a rádióban hallható, lírai, romantikus " kivitelben". Ezen a koncerten nem azt kaptam. Úgy gondolom itt a hangszerek játéka dominált, a hangodat is teljesen elnyomták, sokszor zavaróan volt hangosítva, időnként berezonált. Ez szerintem a hangtechnikus bűne ! Sokszor improvizációt fedeztem fel, ami nekem nem nagyon tetszett, lehet, hogy már a koromnál fogva sem, én, mint említettem a régi,klasszikus formában szerettem volna hallani az Érints meg, Homok a szélben, Évszakok stb. dalaidat.
Rajtad látszott, hogy a legjobb tudásod szerint szerettél volna megfelelni a közönségnek, azzal nem is volt baj, de ebben a munkatársaid nem segítettek, sőt hátráltattak!
Nem tetszett még néhány dolog, pl. a vendégművészeket úgy kellett kibarkóbázni, hogy kik ők, a kivetítő nem mutatta őket, csak kevés kivétellel.
Ha jól tudom ez a koncert a 60.születésnapod alkalmára szerveződött, hát.... a szervezők sem voltak a helyzet magaslatán!
Ha én szerveztem volna, a színpad szélére virágládákat , de legalább egy virágkosarat helyeztem volna el, jelezve, hogy ez egy különleges alkalom. A koncert végén pedig hatásosabb lett volna, ha a másik három kollégád vette volna a fáradtságot és élőben énekelték volna veled a neked írt gyönyörű dalt, melynek címe " Nekünk nyílt a végtelen" Jó befejezés lett volna ha valóban durran az a pezsgő , amit a dalban emlegettek, esetleg egy tortát is adhattak volna neked.
Egyszóval én keretet adtam volna a műsornak, mégis csak rólad szólt, a te születésnapi bulid volt.
Az utóbbi dolgokról nem tehetsz, ezen csak felháborodtam, hogy erre nem gondoltak a szervezők, pedig nagyon megérdemelted volna. Azért köszönöm ,biztos vagyok, hogy sokunk nevében írhatom ezt, ezt a koncertet, melyre nagyon készültél, nagyon sok munkád benne volt, de én inkább a CD-ken hallgatom tovább a dalaidat, számomra így élvezhetőbb, és az igazi Balázs Fecó hangulatot adják. :)
További sikeres pályafutást kívánok !
Üdvözlettel
Szilágyi Erzsébet

Facebook

Balázs Fecó lemezei

Balázs Fecó és a Korál - Legszebb dalaink
Balázs Fecó - Unplugged (In the Globe Royal)
Magna Cum Laude - Gyulai Húszfeldolgozó
Korál - Amikor vége az utolsó dalnak is...